Våra böcker

Vi skriver böcker om djur för barn

Både för pyttesmå och lite större barn. Men alla böcker handlar om djur och spännande saker som djuren gör. Kika nedan för att se vilka som redan kommit ut och håll utkik

-det kommer fler böcker i serien!!

"Hur får djurungarna mat?"


En bok skriven för barn mellan 3-6 år, men som även uppskattas av lite större barn som är nyfikna på djur. Och vet ni vad?

Även vuxna lär sig lite nytt i denna!

"Hur får djurungarna mat?" är en bok som berättar hur några av djurungarna i den svenska faunan får mat. Kanske är det en mamma, en pappa, eller någon helt annan som matar dem?

Vi möter och lär oss även om rådjur, nässelfjäril, talgoxe, myra, snäcka, dödgrävare, groda, säl, dyngbagge och geting.

Boken och bilderna är faktagranskade av Andreas Nord, docent i biologi vid Lunds universitet, och är den andra i en planerad serie av böcker med allmänbildande fakta och finurliga bilder som underhåller såväl liten som stor.

Boken finns att köpa på bl.a. Adlibris, Bokus eller på förlagets hemsida nedan. 


https://www.idusforlag.se/hur_far_djurungarna_mat


Du hittar den även på Kastebergs gård utanför Lagan eller hos Lekia i Ljungby.

"Var sover humlan på vintern?"

 

En bok skriven för barn mellan 0-3 år, men som även funkar bra som en "lära sig läsa" bok med korta meningar för barn som är nyfikna på djur. Och vet ni vad? Även vuxna lär sig lite nytt i denna!


"Var sover humlan på vintern?" är en bok som svarar på var djuren i den svenska faunan sover på vintern. Det är ju precis sådana där kluriga frågor som kan dyka upp hos ett barn som just håller på att upptäcka världen. 

Boken är faktagranskad av Andreas Nord, docent i biologi vid Lunds universitet och är den första i en planerad serie av böcker.


Boken finns att köpa på nätet bl.a. hos Adlibris, Bokus m.fl.Kommande bok ...


... kan vi dessvärre inte avslöja jättemycket om eftersom avtalet inte är klart i skrivande stund.

Men vi kan berätta att det blir minst en bok till för barn i åldrarna 3-6 år och att den kommer att handla om djur i den svenska faunan och deras beteenden.